maandag 29 mei 2017

Een vreselijk gezellige dag

Het is al weer even geleden, maar wij hebben een super gezellige dag gehad in Delfzijl. Hoe dat kwam. . . .

Wij draaien al een tijdje beurzen en markten om ons te laten zien. Overal liggen visitekaartjes om mee te nemen voor later. Zo hebben ook een paar dames uit Delfzijl ons kaartje mee genomen. Zeker weten doen ik het niet, maar het vermoeden is dat ze ons een tijdje hebben gevolgd, wat wij zoal uitspoken.

Vorig jaar een mailtje ontvangen van 1 van de drie, Trijnie. Hierin kreeg ik de vraag of De IJverige Dames ook een doe-dag willen begeleiden voor hun vereniging. Waarom eigenlijk niet, leek mij wel gezellig. Gezamenlijk een afspraak gepland met de dames. Met z'n drieën kwamen de dames op visite, en natuurlijk liep het bij mij niet zo gepland als het moest. Naast De IJverige Dames heb ik een full-time baan. Het kantoor is bij mijn ouders aan huis. De dames waren netjes op tijd en ik had een flinke uitloper met een andere zakelijke bezoeker. Mooie eerste ontmoeting. Gerda heeft het hoog bezoek uit Delfzijl ontvangen en de eerste kop koffie/ thee klaar gezet. Ergens heb ik steeds het idee dat het eerste halfuur wat stroef liep, maar uiteindelijk super gezellig met de dames.

De dames waren het bestuur van de Spin- en Weefkring uit Delfzijl. Zij regelden voor de leden de maandelijkse doe-dag met alles erop en eraan. Het eten regelden ze zelf, de producten, de materialen alles. Een hoop werk voor deze dames, die toch op een pensioen gerechtigde leeftijd zitten. Dit keer was een beetje een bijzondere dag. Na vele jaren het met veel plezier het bestuur te hebben gerund, waren er geen plaats vervangers. Er kwam helaas een einde aan de Spin- en Weefkring.

En voor deze speciale doe-dag zijn wij gevraagd om alle dames een dagje gezelligheid te bezorgen. De dames hebben zelf aangegeven wat ze graag zouden willen doen. Hoofdthema: macramé. Voor het eten hoefden we niet te zorgen. We hebben een jaar voorbereidingen kunnen doen. Want pas een jaar later was de doe-dag. Zelf dacht ik, iets wat vroeg misschien. Nel was duidelijk, beter te vroeg dan dat je niks kan regelen.

Er ontbreekt niet veel aan, maar na deze kletsbijeenkomst, zijn er maar weinig beurzen/ markten geweest, waar ze niet zijn geweest. De dames kwamen regelmatig met z'n tweeën of drieën even kletsen, wat leuks uitzoeken. Begrijp me niet verkeerd, maar als ze er zijn, zijn ze aanwezig. En dat is bij deze dames echt positief. Wat super leuke wijven zijn dat. Altijd gezellig en in voor een geintje.

Op 19 april was de doe-dag. Voor ons de eerste keer om zoiets te doen. Best spannend, want vinden ze het leuk, wordt het gezellig?! Autootje vol laden en richting Delfzijl. Daar aan gekomen werden we hartelijk ontvangen door Nel en de kantinedame (weet helaas haar niet meer). Alle tafels stonden klaar. Een u-vorm voor de leden en een paar tafels zodat wij onze spulletjes kwijt konden. Uitladen dus. Van de tafels een leuke mini-winkel gemaakt. De U-tafel vol gelegd met macramé-borden, patronen en kleine cursus-boekjes. Langzaam aan kwam iedereen binnen gedruppeld. Leuk om te zien, dat de meeste dames eerst gedag zeiden en vervolgens een rondje om de mini-winkel liepen en vervolgens een plekje opzochten om te zitten.

In de ochtend hebben we gezamenlijk een eenvoudig armbandje gemaakt. De sfeer zat er meteen goed in. Wat een ongelooflijk gezellig club dames. De een teut nog erger dan de ander. Een gezellige kippenhok dus. Voor de middag hoefden we zelf geen broodje mee te nemen, dat hebben we geweten. Zo zonder dat we vergeten zijn foto's te maken, want man, man, man . . .  daar kwam me toch een schaal met eten aan. Eerst een soepje met stokbrood en kruidenbroodje. Vervolgens een schaal met salade en meerdere soorten vis, een schaal vol met gevulde eieren. Broodjes. En alles zelf gemaakt door Trijnie. 's Middags mochten de dames zelf uit zoeken wat ze wouden doen. Een aantal dames zijn verder gegaan met macramé, wel een ander armbandje. Eentje met hardanger en met blackwork. Gewoon gezellig bezig zijn. Mocht het ooit zo zijn, dat ik een macramé instructrice nodig ben, weet ik haar te vinden, Denise.

Al met al een vreselijk gezellig dag gehad. Bijna geen stem meer van het geteut. De volgende dag volledig kapot en lam.
Van de dames van het bestuur, Trijnie, Nel, Denise, hebben we nog een persoonlijk cadeautje gekregen voor de dag. Bedankt.
Het is jammer dat er een einde aan de Spin- en weefkring is gekomen, maar bedankt dat wij hier bij mochten zijn. Wij, de IJverige Dames, hebben genoten.

En natuurlijk tot ziens, we zien mekaar gauw weer.

De IJverige Dames

Nadia 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten