vrijdag 29 mei 2015

Charles Dickens

Het is mei, de zomer kan niet echt op gang komen en wij zijn al druk bezig met de kerst.
We hebben een uitnodiging gekregen voor de kerstmarkt op 12 december in Buitenpost. En aangezien de handwerkmarkt super gezellig was, hebben wij meteen ja gezegd. Maar . . .  als standhouder moet je wel in Charles Dickens stijl komen. Hmmm . . . . .

Tja, en dan. Onder het genot van de lekker biertje nadenken wat we moeten doen. We kunnen gaan huren. Op zich niets mis mee, maar wel redelijk standaard. Aangezien twee van de drie dames kunnen naaien, was het besluit redelijk snel genomen om zelf het kostuum te maken. Dan beginnen de idee├źn te komen. Onze naam is De IJverige Dames, dus het moet een kostuum worden met enigszins de uitstraling van een dame. We hebben zelfs een patroon gevonden van een leuk outfit in de juiste stijl.

Nu komt nog de uitdaging om in de warme zomer, mooie wollen stoffen te vinden. En bontjes voor de handmoffen. Dat wordt nog lastig, als jullie een tip hebben, laat het weten!

Het kostuum zal bestaan uit een rok, blouse, cape en kaphoed. Voor de versiering gaan we stukken haken en frivoliteen. Nog genoeg te doen dus. We hebben nog lang niet alles uitgewerkt, dat zal in de loop van de tijd wel komen.

Ik ben al wel begonnen aan de vingerloze handschoentjes. Alle drie de dames een setje, dus 6 stuks.  Heb nu 3 gehaakt, nog 3 te gaan. Aan de onderste rand komen nog kraaltjes. Ben nog wel even zoet.


Kom regelmatig even langs om ons grote project te volgen.

De IJverige Dames
Nadia1 opmerking:

  1. Wat superleuk dat jullie de kostuums zelf maken. Das pas crea ;)
    Ik ben heel benieuwd. Ik volg jullie nu op Facebook. Helaas zie ik op jullie blog geen mogelijkheid om jullie te volgen....?
    Groetjes, Wendy
    Wendy's Mhaaksels

    BeantwoordenVerwijderen