vrijdag 4 december 2015

Druk, druk, druk . . .

Veels te lang geleden dat we weer van ons hebben laten horen. In alle markten en beurzen gaat veel tijd zitten en er naast ook nog een volledige baan. De tijd vliegt me om de oren, maar mag niet klagen, het is keer op keer weer super gezellig.

Sinterklaas is druk aan het werk met zijn pieten en pakjes, ondertussen zijn wij druk bezig met de kerst. Vanaf mei zijn we al in kerstsferen met voorbeelden maken en natuurlijk ons groot project. We zijn helemaal vergeten jullie te informeren. Het laatste nieuws waren de omslagdoeken.

Volgende week is al de grote Dickens kerstmarkt in Buitenpost. We hebben natuurlijk niet stil gezeten. Kun je nog die baal tule herinneren?

De tule is voor de onderrokken, zodat we een beetje een dikke kont kregen. En zo ziet dat eruit om een rok voor elkaar te krijgen. Een kamer vol tule.
Per rok ging er ongeveer 30meter tule in en we zijn met 3 dames. Dat is heel veel tule. Ze is nu ook een beetje tule-moe. Maar dan heb ook een prachtige bult tule.
De onderrokken waren de basis. Wat er overheen kwam waren we nog niet geheel over uit. Een rok met losse blouse en cape of toch een jurk met omslagdoek of toch een mix. Dit maakt het kleuren uitzoeken ook niet makkelijker. De eerste kleuren die hadden uitgezocht waren sober en wat saai voor onze eerste idee├źn. En eindelijk hadden we de knoop doorgehakt, het wordt een jurk met cape en omslagdoek. We waren er ook over uit dat de kleuren niet te sober moesten zijn, we zijn tenslotte dames. Dus deze prachtige prints uitgekozen in de Naaidoos in Nieuw-Buinen.
Op internet rustig aan het zoeken geweest naar patronen voor jurken uit de tijd van Dickens. En daar is gelukkig best een hoop voor te vinden. Keuze was daarin wel heel snel gemaakt.
Stoffen en patroon uitgekozen en dan begin je met knippen.
Dan is het puzzelen en en nog een keer puzzelen. Maar al gauw kreeg het geheel een vorm en krijg je een idee hoe het gaat worden.
Vanaf september is mams al druk aan het knippen, naaien, stikken en van alles en nog wat op dat kleine kamertje en zo nu en dan wat gemopper. Maar . . . . dan krijg je toch ook wel wat moois.
Bedankt MAM, ze zijn prachtig geworden.
Nu zul je wel denken, waar zijn die capes dan en de omslagdoeken. Tja, je moet natuurlijk niet alles in 1 keer laten zien. We showen alles in volle glorie op de kerstmarkt in Buitenpost. Kom dus heerlijk genieten van een tijd lang geleden in het gezellige Buitenpost op 12 december vanaf 14:00.

Tot dan en tot de volgende keer

De IJverige Dames
Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten