woensdag 28 januari 2015

Wat een werk, maar wel leuk

Wat een werk, maar wel errug leuk om te doen, een webwinkel starten.

Ik heb jaren rondgelopen met een idee van een handwerkwinkel. Een klein schattig pandje met een grote ronde tafel midden in de winkel. De aankleding met hout en een tikkie landelijk. Gewoon gezellig. Aan de tafel je klanten uitleg kunnen geven over je hobby of een kop koffie.
Het is dan nog geen winkel, maar wel een handwerk webwinkel.

De laatste maanden druk bezig geweest met het verzinnen en klaarmaken van pakketten voor de webwinkel. Op het moment heb ik bedacht om voor 4 handwerk technieken pakketten te maken, namelijk: haken, hardanger, frivolite, kruissteek.
Waarom pakketten? Omdat ik het altijd lastig vond om een kleur uit te zoeken. Of je hebt een kleedje uitgezocht om te borduren en je bent verplicht om een meter stof op volle breedte te kopen, terwijl je 75cm nodig bent. En, momenteel zijn mensen helemaal gek van pakketten. Lekker gemakkelijk hobbyen. De drempel hoop ik zo iets lager te krijgen om mensen toch zover te krijgen om het te proberen.
Naast de pakketten heb ik ook een aantal losse producten in de webwinkel. Natuurlijk de haaknaalden voor het haken. Borduurschaartjes. Een heleboel kleine onderdelen voor het maken van sieraden, kleine cadeautjes.

De technieken die ik heb uitgekozen, beoefen ik zelf ook. Mijn liefde voor het handwerken, met name deze technieken wil ik delen met de rest van de wereld. Zou je kunnen zeggen, daar heb je facebook voor. Ja, dat weet ik, maar ik wil mensen aan de slag krijgen met deze technieken en niet alleen maar plaatjes kijken. De technieken zijn niet moeilijk, alhoewel een hoop mensen dat wel vinden.
Van jongs af aan al met hobby en handwerken bezig geweest. Bij beide oma's en bij mam veel met draad bezig geweest. Op jonge leeftijd, voordat we op de basisschool er mee bezig gingen, had ik al leren haken. Eigenlijk altijd wel een beetje blijven haken. Laatste tijd ook met amigurumi bezig geweest, maar toch weer terug naar het fijne werk. Met het fijne werk,  bedoel ik haaknaald 1,5 en kleiner. In dezelfde periode ook kruissteek geleerd.
Rond mijn twaalfde een wandkleed geborduurd van Mies Bloch. Kruissteek borduren ben ik altijd blijven doen, wel met tussenpozen. Hardanger borduren heb ik later geleerd. Mijn moeder begon eraan, meegenomen uit Oostenrijk. Ja, dat moest ik ook proberen. Dus ook begonnen met kleine dingen en later ook kleedjes gemaakt voor in huis. Het frivolité heb ik als laatste geleerd. Mijn moeder en tante waren ermee bezig. En natuurlijk moest ik dat ook proberen. Dus een spoeltje gekocht en met een gekopieerd boekje aan de gang. Een tijd lang allerlei kleine dingen gedaan. Er waren geen boeken te koop in de winkels, dus deed ik vaak hetzelfde. Een tijd lang aan de kant gelegd, maar toch weer opgepakt sinds een aantal jaren. Sinds een aantal jaar ontdekt dat er veel patronen zijn, alleen je moet ze zoeken in Amerika en Japan. En natuurlijk het wereld wijde web. Mijn persoonlijke voorliefde is frivolité en haken. Vandaar de keuze op de gekozen technieken.
Om de pakketten klaar te maken, moet je natuurlijk wel de materialen hebben en patronen uitzoeken. Dus op zoek naar leveranciers. Wat is dat een gedoe zeg, die leveranciers. Bestel je wat, krijg je eerst een deel, 4 week later de rest. Het begin van de pakketten klaar maken ging dus ook niet zo snel.
Uiteindelijk alle garentjes, stoffen en overige producten binnen gekregen.
Ondertussen nog steeds bezig met het verfijnen en uitwerken van de pakketten. De oude Anna's boven water gehaald. Uit de Anna's heb ik een aantal leuke ideeën gehaald. Vanuit Oostenrijk een aantal ideeën meegenomen. En zo een aardige verzameling in mijn hoofd zitten. En dan uitwerken. Hoe ga je de patronen aanleveren? Hoe ga je het verpakken? Wat wordt je stijl?
Uiteindelijk heb ik voor fris en eenvoudig gekozen. Vind het zelf erg goed gelukt.


Ondertussen al een half jaar bezig om de pakketten klaar te krijgen en ik ben nog niet helemaal klaar.
Nog een maand en dan hebben we onze eerste beurs in de TT-hal in Assen. De Hand Hobby Creadagen. http://www.hand-hobby-creadagen.nl/

De stand is zoverre voorbereid en staat klaar voor gebruik. Daar heeft pap stevig meegeholpen. De aankleding is hoofdzakelijk hout. De kleden voor over de tafel zijn gemaakt door mam.

Op de beurs zullen de IJverige Dames voltallig zijn, dus mijn moeder, mijn zus en ik. Ik kijk er heel erg naar uit om er te gaan staan met al die mooie spullen. Maar elke keer als ik er aan wordt ik ook weer nerveus. Het blijft toch spannend als je zoiets begint en het dan ook echt doorpakt.Maar de winkel zal ooit uitgroeien van een stand naar het gezellige winkeltje, waar handwerk en gezelligheid centraal staat.
Eerst klein beginnen.

Tot de volgende keer.
Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten