dinsdag 7 maart 2017

Drukke februari


Februari zit erop. Wat was dat een drukke maand, maar wel super gezellig.
We zijn februari begonnen op de handwerkbeurs in Zwolle. Hier hebben we maanden naartoe gewerkt. Zelfs nachtmerries van gehad.
De handwerkbeurs is absoluut een prachtige beurs, maar geen goedkope. Vorig jaar september hadden we de knoop doorgehakt. Vanaf dat moment heel veel voorwerk gedaan. Zorgen dat alles duidelijk en netjes is. Dat de stand een mooie inrichting heeft. Zorgen dat de stand voor iedereen goed toegankelijk is. Heel veel dingen om over na te denken.
En toch, pas een week voor de beurs aan, nachtmerries. Midden in de nacht wakker liggen, of ik niet nog wat vergeten was. Of dat het wel een goede keuze was deze beurs te doen. Zoals ik al aangaf, het is geen goedkope beurs. Ik was doodsbenauwd dat we de kosten van de stand er nooit uit zouden krijgen. Maar goed, de beurs was geboekt en betaald. 
De handwerkbeurs is open van donderdag tot en met zondag. De woensdag is opbouwdag. En natuurlijk liep de dag niet geheel volgens planning. Boodschappen doen voor het weekend, honden uitlaten, broodje eten. Het liep allemaal een beetje uit. Dus ook later begonnen met slepen en opbouwen. Natuurlijk waren we niet de enigste aan het opbouwen. Daardoor waren er meerdere deuren open en het was koud. IJskoude voeten gekregen. We hebben we ons best gedaan die dag, maar niet alles af gekregen. Dus donderdag voor opening nog de laatste puntjes gedaan.
En om 10:00 begon het. Nog even een half uurtje kopje koffie gedronken en wat gegeten. En vanaf dat moment non stop door gewerkt met een broodje tussen door. Wauw wat kun je een energie krijgen van mensen. Het is gewoon een rush. Gewoon weg gaaf. En natuurlijk kom je erachter dat je nog wat vergeten bent. Zoals wat voorbeelden ophangen. De metaal-ringen ophangen.
Gelukkig waren we op zaterdag en zondag alle drie van de partij. Zaterdag was echt de drukste dag. Zelfs bussen met bezoekers uit Belgiƫ.
Zondag begon het lijf wat moe te worden. En dan moet je nog de dag uitzingen en aan het einde opruimen. Dat hebben we gemerkt. Ook het inpakken net als het opbouwen, liep allemaal net even anders.
Het inpakken moest natuurlijk ook een beetje netjes, want twee week later hadden we de beurs in Assen. Maandag was het lijf leeg, maar wat is dat een mooie ervaring rijker. En de kosten? Die hebben we eruit gekregen. Net niet helemaal kosten dragend, maar wel heel erg tevreden. Dus de nachtmerries waren eigenlijk om niets.
 
Twee week later de hand- hobby- creadagen in Assen. Dag en nacht verschil. In Zwolle een grote ruime stand en in Assen 1 enkele kraam. Het grote imposante van Zwolle tegen het kleine knusse van Assen. Beide beurzen zijn zo leuk om te doen. Bij beide beurzen zijn we ook weer van de partij. Bij de hand- hobby- creadagen staan we al ingeschreven voor volgend jaar. Zwolle zal snel volgen.

De kar is inmiddels leeggehaald. En staat opgeborgen. Even een paar maanden geen beurzen. Hebben we even de tijd om de voorraden weer bij te werken en met de patronen bezig te gaan.
Ondertussen blijven we lekker bezig met onze werkjes.

De IJverige Dames
Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten