maandag 9 maart 2015

De Hand Hobby Creadagen

De beurs waar we al die maanden voor aan het voorbereiden waren, kwam steeds dichterbij en toen was het zover.


Donderdag 26 februari: opbouwen

Ons allereerste stekkie op een beurs. In dit geval wel de Hand Hobby Creadagen. 
Op het moment van binnenkomst hadden we toch even zo'n momentje van: ja het is zover, morgen zitten we hier. Toch wel raar tot aan dat moment hadden we dat totaal nog niet. Maar als je toch een hal binnenloopt met de bedoeling ook echt te gaan opbouwen en de auto leeg te pakken, komt dat dat toch wel binnen.


Dan begin je toch met bouwen en het neerzetten van alle onderdelen, die je tot op dat moment, nog nooit in totaliteit heb gezien. Het idee wat zolang in je hoofd heeft geleefd komt eindelijk tot leven.

We waren ook in een paar uurtjes klaar.


Vrijdag 27 februari: eerste beursdag
Spannend de eerste beursdag. En lekker met de voltallige IJverige Dames: Gerda, Nadia en Tamara.
Naamkaartjes opgespeld. De laatste spulletjes nog even goed neer zetten en aanvullen. En begonnen met frivolité en hardanger. Dan is het wachten totdat de eerste beursgangers jouw kant op komen. 
Zo spannend als de eerste mensen voor je kraam komen te staan en zich afvragen wat je in hemels naam aan het doen bent. Geef je netjes antwoord: Frivolité. Beginnen de oortjes nog harder te klapperen.
Is zeker nieuw, heb ik heel vaak als antwoord terug gehad. Nee, het is al een  200 jaar oude handwerktechniek. 
Wat voor mij genieten was de oudere garde onder ons. Zij kwamen naar de kraam gelopen, verwachten het grovere werk. De oogjes worden groter en het is net een raadspelletje. Veel leuke reacties gekregen van deze grote groep mensen. Waarvoor mijn dank. 
En dan denk je dat het al spannend was om klanten aan te spreken, mensen uitleg te geven over wat je aan het doen bent, komt RTV Drenthe voor je neus te staan. Verslaggever en een dikke camera voor je stand. Vreselijk diepte-interview. Maar resultaat is leuk. Absoluut even bekijken.


Zaterdag 28 februari: tweede beursdag
De drukste dag van de drie beursdagen en dat met z'n tweeën. Op deze dag een leuke verscheidenheid aan mensen, die toch even blijven stilstaan. 
En natuurlijk veeeeeel reacties op ons tv-debuut. Mensen komen het hoekje om, lezen de naam, zien onze koppies, kijken naar onze handen en ja hoor. 
"Ik heb jullie gezien op TV" 
Wel lachen hoor. Mensen blijven meteen plakken om te kijken wat je nou aan het doen bent.
Op de eerste dag was ik begonnen met frivolité met een armbandje. Rond de tweede dag had ik er een stuk of  3 klaar.


Zondag 1 maart: laatste beursdag
De laatste dag, een vermoeiende dag. Ietsje rustiger dan de tweede. Ook wel fijn, want de energie peil stond niet zo hoog meer.
We waren de laatste dag weer volledig. Alle drie de dames aan de slag. Gerda aan de hardanger. Tamara aan de het haken met haaknaald 0,75 en ik natuurlijk weer armbandjes aan het maken.De naam De IJverige Dames is in ieder geval goed gekozen. Veel positieve reacties op gehad. De naam hebben we ook eer aan gedaan. We hebben alleen tijdens een pauze onze handen stil gehouden. De rest van de tijd waren we continu aan het handwerken. IJverig waren we dus.

We hebben al met al genoten van deze beurs. Druk, maar super gezellig.
Volgend jaar we weer aanwezig. De data zijn al bekend en we hebben ons al ingeschreven.
De Hand Hobby Creadagen zijn op 26, 27 en 28 februari 2016.

De IJverige Dames
Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten